Informatie over de dekkingen

ENRA heeft twee verzekeringspakketten voor uw fiets: ENRA Optimaal Diefstal en ENRA Optimaal Omnium. Zo kiest u zelf wat u verzekert én tegen welke prijs u dit verzekert.

Daarnaast is er ook een speciale verzekering voor E-bikes voorzien van een geactiveerde track & tracemodule en een Verlengde garantie.

Hieronder leest u enkele kenmerken van de specifieke dekkingen. Het is noodzakelijk de verzekeringskaart te lezen alvorens een contract te kopen.

ENRA Optimaal Diefstal

Met ENRA Optimaal Diefstal bent u verzekerd tegen diefstal van uw hele fiets. Maar ook als er onderdelen van uw fiets gestolen worden (zoals bijvoorbeeld uw accu) is dit verzekerd. .

Er vindt geen afschrijving plaats op de fiets gedurende de verzekerde periode. Of uw fiets nu in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestolen, bij ENRA Optimaal krijgt u een nieuwe, gelijkwaardige fiets vergoed.

ENRA Optimaal Omnium

Kiest u voor ENRA Optimaal Omnium? Dan bent u verzekerd tegen diefstal én schade. Ook  ENRA Fietsbijstand Europa is standaard inbegrepen bij deze verzekering.

Connected

Is uw E-bike of speed pedelec voorzien van een geactiveerde track & tracemodule, dan kunt u gebruik maken van de Connected dekking. Deze dekking komt overeen met Optimaal Omnium.

U ontvangt een korting op de premie. Uw track & tracemodule moet geactiveerd zijn en aangesloten zijn bij een opsporingsdienst waarmee ENRA samenwerkt.

Na een diefstalmelding gaat onze opsporingsdienst meteen op zoek naar uw E-bike. Welke track & tracemodules wij accepteren leest u hier

U vindt deze dekking niet terug op onze website. Wilt u gebruik maken van deze dekking, sluit u dan de verzekering af via uw rijwielhandelaar.

Verlengde garantie

Voor uw nieuwe E-bike geldt een fabrieksgarantie. U kunt ervoor kiezen de garantieperiode te verlengen naar 5 jaar. Na afloop van de fabrieksgarantie biedt ENRA
u een verlengde garantie! 
U kunt deze dekking bij Optimaal Diefstal en Optimaal Omnium afsluiten óf als losse verzekering bij aanschaf van uw nieuwe E-bike. Deze verzekering kost u € 37,80 per jaar. 

Normale slijtage valt niet onder de fabrieksgarantie en dus ook niet onder de verlengde garantie.

U vindt deze dekking niet terug op onze website. Wilt u gebruik maken van deze dekking, sluit u dan de verzekering af via uw rijwielhandelaar.

Deze dekking is niet voor speed pedelecs en niet-elektrische fietsen.

U leest meer terug over de Verlengde garantie in voorwaarde B-FE202304 in hoofstuk 4.

ENRA Fietsbijstand bij Optimaal Omnium en Connected

Pech zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. ENRA Fietsbijstand zorgt ervoor dat u bij pech direct wordt opgehaald (samen met uw fiets) en wordt teruggebracht naar het beginpunt van uw fietsrit.

Onze pechhulpservice repareert uw fiets niet, maar het is een strandingsdienst. ENRA Fietsbijstand is geldig in heel Europa. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Wilt u gebruik maken van onze Pechhulp? Kiest u dan voor de ENRA Optimaal Omnium of Connected. Hier is ENRA Fietsbijstand standaard meeverzekerd.

Afschrijving op de accu en vrijstelling

Afschrijving accu bij de Optimaal of Connected dekking

Bij diefstal van de accu, of schade aan de accu geldt een afschrijving van 0,75% per maand.

Vrijstelling bij de Optimaal of Connected dekking

Bij de diefstal van uw hele fiets geldt er geen vrijstelling. Bij de omniumdekking geldt een vrijstelling van € 35 per schade.

Duur van de verzekering

De looptijd van de verzekering is 1 jaar. Na afloop van het verzekeringsjaar wordt de verzekering automatisch verlengd met weer 1 jaar. Dit gebeurt totdat de verzekering 5 jaar gelopen heeft vanaf de oorspronkelijke ingangsdatum.

Voor aanvang van het nieuwe verzekeringsjaar ontvangt u van ons een brief. U heeft dan ook nog de mogelijkheid om de verzekering stop te zetten.