Veelgestelde vragen Fietsbijstand

De vragen over de ENRA Fietsbijstand zijn verdeeld in twee categorieën. Vragen over de dekking en vragen over de app.

Vragen over de dekking van de ENRA Fietsbijstand

Als de Fietsbijstand onder uw dekking valt, bent u in heel Europa verzekerd. U kunt dan in België te allen tijde bellen met de het alarmnummer 0800 – 92 666.

Bent u in het buitenland kunt u bellen met (+31) 88 877 8044. Wij raden u aan om dit nummer op te slaan in uw mobiele telefoon.

U kunt gebruik maken van de ENRA Fietsbijstand als u tijdens uw fietstocht onverwachts met pech langs de weg komt te staan. ENRA Fietsbijstand repareert uw fiets niet, maar zorgt ervoor dat u én uw fiets teruggebracht worden naar de startplaats van de (dag)fietstocht.

Verzekerd is:

 • Hulp door de ENRA alarmcentrale als de fiets ten gevolge van pech, diefstal of een verkeersongeval niet meer bereden kan worden. U kunt onze alarmcentrale bereiken via telefoonnummer 0800 – 92 666.
 • Verzekerd zijn de kosten van de hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit het vervoer van de verzekerde fiets en de opzittende(n) naar de startplaats van de (dag)fietstocht.
 • Meeverzekerd zijn ook de kosten van vervoer van de fiets, de opzittende(n) en maximaal één andere deelnemer (met fiets) aan de fietstocht naar dezelfde plaats als verzekerde.

Niet verzekerd is:

 • Een lege accu van een E-bike indien deze voor het begin van de fietstocht verzuimd is tijdig op te laden of indien deze leeg is geraakt door het overschrijden van de actieradius als opgegeven door de leverancier.
 • Opzet van de verzekerde of iemand die bij de hulpverlening belang heeft.
 • Pech binnen de 1e kilometer van het startpunt van uw (dag)fietstocht.

Kosten worden alleen vergoed na voorafgaande toestemming van de ENRA alarmcentrale.

U kunt gebruik maken van de ENRA Fietsbijstand als u onderweg onverwachts met pech langs de weg komt te staan. Of u de Fietsbijstand meeverzekerd heeft ziet u op uw polis. ENRA Fietsbijstand repareert uw fiets niet, maar zorgt ervoor dat u én uw fiets teruggebracht worden naar de startplaats van die dag.

Verzekerd is:

 • Hulp door de ENRA alarmcentrale als het voertuig ten gevolge van pech, diefstal of een verkeersongeval niet meer bereden kan worden. U kunt onze alarmcentrale bereiken via telefoonnummer 0800 – 92 666.
 • Verzekerd zijn de kosten van de hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit het vervoer van het verzekerde object en de opzittende(n) naar de startplaats van de tocht.
 • Meeverzekerd zijn ook de kosten van vervoer van het voertuig, de opzittende(n) en maximaal één andere deelnemer (met fiets)

Niet verzekerd is:

 • Een lege accu van een E-bike of speed pedelec indien deze voor het begin van de fietstocht verzuimd is tijdig op te laden of indien deze leeg is geraakt door het overschrijden van de actieradius als opgegeven door de leverancier.
 • Opzet van de verzekerde of iemand die bij de hulpverlening belang heeft.
 • Pech binnen de 1e kilometer van het startpunt van uw tocht.

Kosten worden alleen vergoed na voorafgaande toestemming van de ENRA alarmcentrale.

Als de Fietsbijstand onder uw dekking valt, bent u in heel Europa verzekerd. U kunt in België te allen tijde bellen met de het alarmnummer 0800 – 92 666.

Bent u in het buitenland kunt u bellen met (+31) 88 877 8044. Wij raden u aan om dit nummer op te slaan in uw mobiele telefoon.

Als u de ENRA Fietsbijstand heeft meeverzekerd kunt u bij pech onderweg contact opnemen met onze alarmcentrale.

De Fietsbijstand zal uw fiets niet repareren. U wordt, samen met uw fiets, teruggebracht naar de startplaats van de (dag)fietstocht.

Vragen over de ENRA Fietsbijstand app

Als u de App gedownload heeft, moet u zelf éénmalig uw verzekeringen invoeren. Er is namelijk geen koppeling tussen de systemen van ENRA en de App. Uw gegevens zijn daardoor ook veilig en alleen op uw eigen telefoon opgeslagen.

Als  op het hoofdscherm op de knop “Mijn Polisssen” klikt ziet u bovenaan staan Polis registreren. Als u uw polisblad erbij heeft, kunt u zo alle gegevens vinden die handig zijn om in te vullen. Vult u in ieder geval uw polisnummer in, dat is voor de Alarmcentrale belangrijk.

De uitgebreide handleiding van de ENRA App vindt u hier.

De ENRA Fietsbijstand app is ontwikkeld voor mobiele telefoons met een iOS (7.0 of hoger) of Android besturingssysteem (4.0 of hoger).

De ENRA Fietsbijstand app is speciaal ontwikkeld voor klanten van ENRA met een Omnium verzekering voor hun fiets of E-bike.

Download onze digitale Fietsbijstand app via de Apple App of Google Play store. De app fungeert als een digitale Fietsbijstand-pas waarin u uw verzekeringsgegevens eenvoudig kunt opslaan. De gegevens van ENRA Fietsbijstand staan ook op de Fietsbijstand-pas vermeld. De Fietsbijstand-pas staat afgedrukt op uw polisdocumenten.

De ENRA Fietsbijstand app dient als digitale Fietsbijstand-pas zodat u onderweg altijd al uw verzekeringsgegevens bij de hand heeft. Met deze app kunt u bij pech direct contact opnemen met onze alarmcentrale. De alarmcentrale ontvangt vervolgens al uw verzekeringsgegevens uit de app meteen op hun computer zodat zij u snel van dienst kunnen zijn. Daarnaast kan de alarmcentrale met behulp van GPS coördinaten exact zien waar u gestrand bent.

Ja. De ENRA Fietsbijstand app werkt ook zonder internet. Alleen zullen niet alle functies van de app werken zonder internet.

U kunt, zonder internet, alleen telefonisch contact opnemen met de alarmcentrale. De berichtenservice en plaatsbepaling met behulp GPS coördinaten werken alleen met een internetverbinding.

U kunt tegenwoordig in (bijna) heel Europa zonder extra kosten gebruik maken van uw databundel van uw mobiele telefoonabonnement. Wilt u zeker weten of het kan, neem dan contact op met uw telefoon provider.