Diefstal of schade melden


Schade aan uw fiets, e-bike, racefiets of mountainbike

Bij schade aan uw fiets (cascoschade) kunt u uw fiets laten repareren bij uw rijwielhandelaar. Wij zullen de schade met de rijwielhandelaar verder afhandelen. De eventuele vrijstelling moet u zelf voldoen aan de rijwielhandelaar. Hoe hoog uw vrijstelling is, verschilt per soort dekking en verzekering. U heeft dan zelf zo min mogelijk werk aan het melden van uw schade.

Heeft u een eenzijdige schade en is deze al hersteld of kan de fietsenmaker u niet verder helpen met de melding van de schade? Dan kunt u de schade middels de onderstaande formulieren bij ons aanmelden.

Diefstal van uw fiets, e-bike, racefiets of mountainbike

Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Dit kunt u hier doen.

Belangrijk: vermeld in aangifte altijd de volgende gegevens van de gestolen fiets:

  1. Merk
  2. Type
  3. Framenummer
  4. Of de fiets wel of niet op slot heeft gestaan

U kunt daarna naar de fietsspecialist gaan die op uw polisblad wordt vernoemd (waar u ook de verzekering heeft afgesloten). U dient de volgende gegevens in te leveren:

  1. Proces-verbaal (dit ontvangt u binnen 5 werkdagen van de politie)
  2. Twee (originele) sleutels
  3. Kopie van het polisblad

De fiets handelaar controleert de ingeleverde stukken, als deze akkoord zijn, wordt de schade zo snel mogelijk afgehandeld.

Kunt u niet terecht bij uw fietsspecialist of heeft u de verzekering zelf bij ons afgesloten? Dan kunt u onderstaand formulier gebruiken voor het melden van uw diefstal.

Bent u niet in de gelegenheid om het digitale formulier te versturen? Maak dan een kopie van uw proces-verbaal en een foto van de sleutels voor uw eigen administratie. Stuur vervolgens de benodigde gegevens samen met de aankoopnota van de gestolen fiets in een stevige envelop naar:

ENRA verzekeringen bv
Rubensstraat 104 bus 62
2300 Turnhout

Houdt u er wel rekening mee, dat als u de fietssleutels opstuurt naar Turnhout, de afhandeling langer kan duren.

Online uw schade of diefstal doorgeven

Uw schade of diefstal online doorgeven?