Diefstal of schade melden


Diefstal

 1. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. U kunt dat hier doen.
  Belangrijk: vermeld in aangifte altijd de volgende gegevens van de gestolen fiets:

  1. Merk
  2. Type
  3. Framenummer
  4. Of de fiets wel of niet op slot heeft gestaan
 2. Ga naar de fietsspecialist waar u de fiets heeft gekocht. Bij de fietsspecialist moet u de volgende gegevens inleveren:
  1. Proces-verbaal
  2. Twee (originele) sleutels
  3. Kopie van het polisblad
 3. De fietsspecialist controleert het proces-verbaal en de sleutels. Als alles akkoord is wordt de schade zo snel mogelijk afgehandeld.

Kunt u niet terecht bij uw fietsspecialist? Vul dan alle gegevens in op dit formulier. U dient het proces verbaal of het attest mee te sturen. Ook vragen wij u om foto’s te maken van de voor- én achterkant van uw fietssleutels. Wilt u de sleutels op een papiertje leggen voorzien van de datum?

Bent u niet in de gelegenheid om het digitale formulier te versturen? Maak dan een kopie van uw proces-verbaal en een foto van de sleutels voor uw eigen administratie. Stuur vervolgens de benodigde gegevens in een stevige envelop naar:

ENRA verzekeringen bv
Rubensstraat 104 bus 62
2300 Turnhout

Houdt u er wel rekening mee, dat als u de fietssleutels opstuurt naar Turnhout, de afhandeling langer kan duren.


Schade

Bij schade aan uw fiets (cascoschade) kunt u uw fiets laten repareren bij uw fietshandelaar. Wij zullen de schade met de fietshandelaar verder afhandelen. Het eventuele eigen risico moet u zelf voldoen aan de fietshandelaar. Hoe hoog uw eigen risico is, verschilt per soort dekking en verzekering.