Connected E-bikes met een track & trace module

Is uw E-bike voorzien van een geactiveerde track & tracemodule? Dan kan u vanaf 1 april 2022 gebruik maken van de Connected dekking. Deze dekking komt overeen met Optimaal Omnium, u krijgt alleen een korting op het diefstalgedeelte van de premie.

Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat deze dekking gekozen kan worden.

U vindt deze dekking niet terug op onze website. Wilt u gebruik maken van deze dekking, sluit u dan de verzekering af via uw rijwielhandelaar.


Track & tracemodule moet aangesloten zijn bij onze alarmcentrale

ENRA werkt samen met de alarmcentrale van G4S. Wordt uw connected E-bike of bakfiets gestolen, dan gaat de opsporingsdienst op zoek naar uw fiets. Alléén de track & tracemodules die aangesloten zijn bij deze alarmcentrale komen in aanmerking voor de Connected dekking.

E-bike wel connected maar niet met deze alarmcentrale verbonden, wat nu?

Als er een track & tracemodule is ingebouwd in uw fiets die niet aangesloten is bij de alarmcentrale van G4S dan kan de Connected dekking niet afgesloten worden. Het inbouwen van het Tracefy systeem is dan de oplossing. Tracefy biedt een after-market GPS tracker (genomineerd voor de Fiets Innovatie Award 2022) die door ENRA geaccepteerd wordt. U kan kan dan wél de Connected dekking afsluiten. Vraag of uw rijwielhandelaar dit systeem voor u in kan bouwen en de verzekering voor u kan regelen.

Voor welke fietsen kan de Connected dekking gesloten worden?

Voor de volgende fietsen kan de Connected dekking afgesloten worden.

  • Sparta connected
  • Batavus connected
  • Dutch-iD connected
  • Qwic connected
  • Gazelle connected
  • Huyser
  • Lovens bakfietsen
  • Urban Arrow bakfietsen
  • Fietsen waar de GPS-tracker van Tracefy ingebouwd is (after market inbouw)

Wij zijn daarnaast continu bezig om nieuwe systemen aan te sluiten.


Elektrische bakfiets duurder dan € 3.500

Voor een elektrische bakfiets die duurder is dan € 3.500 is het verplicht om een geactiveerde track & tracemodule op de bakfiets te hebben.

Daarnaast is het gebruik van een tweede slot ook verplicht. Dit slot moet voor een elektrische bakfiets een ART 2** goedkeuring hebben.
Voor niet-bakfietsen gelden andere eisen aan het tweede slot. Die vindt u hier.