Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is het postadres van ENRA verzekeringen bv?

Het postadres van ENRA verzekeringen bv is:

Rubensstraat 104/62
2300 Turnhout

Ons bezoekadres is:

Zesstedenweg 211-213
1613 JE Grootebroek
Nederland

Wat is het telefoonnummer voor de pechverhelping?

 U kunt de pechverhelping bereiken via +32 (0)800-92666.

Polis

Kan ik mijn fiets rechtstreeks bij u verzekeren?

U kunt uw fiets verzekeren via een rijwielhandelaar die met ons samenwerkt. Benieuwd of uw rijwielhandelaar met ons samenwerkt? Dat kunt u hier controleren. Het is ook mogelijk om een fietsverzekering direct bij ENRA af te sluiten.

Ik ben mijn fietssleutel verloren, wat moet ik nu doen?

U moet een nieuwe fietssleutel bestellen via www.fietssleutels.nl en dit binnen 24 uur aan ons doorgeven. U kunt dit, onder vermelding van het polisnummer, via het emailadres polisafdeling@enra.be bij ons melden. Wij zullen op uw polis aantekenen dat u een sleutel heeft besteld.

Ik heb mijn fiets verkocht, wat moet ik doen?

U kunt de verkoop per email polisafdeling@enra.be aan ons doorgeven. Wij zullen de polis dan voor u beëindigen. Wilt u de verzekering voor de fiets overdragen op de nieuwe eigenaar, dan kunt u de naam en de adresgegevens aan ons doorgeven. Wij zullen de polis aanpassen en een polisblad naar de nieuwe eigenaar sturen.

Wat valt er precies onder de dekking van de fietsverzekering?

Dit is afhankelijk van welke dekking u heeft gekozen.

Diefstaldekking

 • Diefstal van gehele fiets;
 • Gevolgschade na diefstal.

Omniumdekking

 • Diefstal van gehele fiets;
 • Gevolgschade na diefstal;
 • Diefstal van onderdelen;
 • Schade aan uw (elektrische) fiets ontstaan door van buitenkomend onheil zoals: schade na een valpartij, schade na een aanrijding of schade na diefstal.
 • Fietsbijstand.


Racefiets- en MTB-verzekering

 • Diefstal uit een afgesloten ruimte
 • Beroving
 • Beschadiging
 • Fietsbijstand 24/7


Bij de racefiets- en MTB-verzekering heeft u zowel bij diefstal als bij schade een eigen risico.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

U kunt een wijziging per email aan ons doorgeven. Gebruik hiervoor het emailadres polisafdeling@enra.be. Wilt u in uw email het polisnummer vermelden? Binnen 2 werkdagen zullen wij uw wijziging verwerken en krijgt u een nieuw polisblad toegestuurd.

Ik heb een nieuw slot op mijn fiets geplaatst, wat moet ik nu doen?

U moet het merk, type en sleutelnummer aan ons doorgeven. U kunt dit doen onder vermelding van uw polisnummer per email polisafdeling@enra.be. Wij zullen binnen 2 werkdagen de polis aanpassen en een nieuw polisblad naar u opsturen.

Wat houdt ENRA Fietsbijstand in?

Komt u in Europa onverwachts met pech onderweg te staan? Of is uw fiets gestolen? Dan kunt u contact opnemen met onze alamcentrale. Het telefoonnummer is 0800-92666. Zij zullen u (en uw fiets) zo snel mogelijk ophalen en terugbrengen naar het beginpunt van uw fietsrit.

Sinds maart 2016 is fietsbijstand gedekt in heel Europa. Heeft u uw verzekering voor maart 2016 afgesloten? Dan is ENRA Fietsbijstand alleen gedekt in België.

Schade

Wat moet ik doen bij diefstal van mijn fiets?

U moet aangifte van de diefstal van uw fiets bij de politie doen.

Naar ons opsturen:
 

 • een kopie van de aangifte
 • beide sleutels van het fietsslot
 • de aankoopnota van de gestolen fiets
 • een kopie van het polisblad

De diefstalstukken kunt u in een stevige enveloppe opsturen naar:

ENRA verzekeringen bv
Rubensstraat 104/62
2300 Turnhout

Wij raden u aan de sleutels met plakband op de aangifte vast te plakken.

Na ontvangst van de diefstalstukken zullen wij de schade binnen 3 werkdagen in behandeling nemen.
U ontvangt zo snel mogelijk bericht van ons.

Wat moet ik doen bij een cascoschade?

U kunt uw fiets laten repareren bij de dealer waar u de fiets heeft gekocht. Uw rijwielhandelaar kan de reparatienota naar ons opsturen. Wij zullen het reparatiebedrag onder aftrek van uw vrijstelling van € 25,00 overmaken aan uw rijwielhandelaar.

Heeft u de reparatienota zelf voldaan, dan kunt deze naar ons opsturen. Wilt u op de nota uw polisnummer vermelden en het IBAN en BIC waarop wij het schadebedrag kunnen overmaken?

Wat houdt vrijstelling in?

De vrijstelling is het bedrag dat u bij schade zelf moet bijdragen. De fietsverzekering kent een vrijstelling van € 25,00 per schade. Bij diefstal van de gehele fiets of bij totaal verlies is de vrijstelling niet van toepassing.

Heeft u uw racefiets of MTB bij ons verzekerd? Dan heeft u een vrijstelling bij zowel diefstal als schade. Bij diefstal geldt een vrijstelling van 20 procent van het verzekerde bedrag. Bij schade heeft u een vrijstelling van 20 procent van het schadebedrag, met een mininum vrijstelling van € 50.

Moet ik bij diefstal of totaal verlies altijd een nieuwe fiets afnemen bij de rijwielhandelaar?

Heeft u de fietsverzekering afgesloten bij ons via een rijwielhandelaar, dan bent u verplicht om bij deze dealer een nieuwe fiets af te nemen. U heeft recht op levering van een fiets van hetzelfde merk en type. Is deze niet meer leverbaar dan heeft u recht op levering van een vergelijkbare fiets. Wij zullen niet meer uitkeren dan de verzekerde som.

Als u de fiets rechtstreeks via onze website heeft verzekerd, dan kunt u nadat wij akkoord hiervoor hebben gegeven, bij een rijwielhandelaar van uw keuze een fiets kopen. De aankoopnota kunt u onder vermelding van het polis- of schadenummer naar ons opsturen. Wilt u op de aankoopnota vermelden naar welk IBAN en BIC wij het schadebedrag waar u op grond van de polisvoorwaarden recht op heeft kunnen overmaken? Wij kunnen het schadebedrag ook rechtstreeks naar de fietshandelaar overmaken waar u de fiets heeft afgenomen. Wilt u dit dan duidelijk op de aankoopnota vermelden?

Komt bij diefstal of totaal verlies de verzekering te vervallen?

De fietsverzekering is objectgebonden en wordt daarom bij diefstal of totaal verlies per schadedatum beëindigd.

Contactgegevens

ENRA verzekeringen bv

Rubensstraat 104/62
2300 Turnhout
 

Telefoon : 078 158 444
Pechverhelping:
+32 (0)800- 92666